Високоинтензивен магнит

Ново и единствено в МЦ „Победа” Варна - изключително модерния и иновативен апарат на BTL – SIS (Super Inductive System) Система за високоиндуктивна терапия. Апарата е единствен по рода си за цяла Северна България и е част от високотехнологичните нововъведения в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

SIS, или т.нар. високоинтензивната магнитотерапия е иновативен и особено ефикасен метод на лечение на широк спектър от заболявания и симптоми. Използва се магнитно поле с висок интензитет, многократно надхвърлящ този на стандартните апарати за магнитотерапия, което е ключово за изключително бързото и качествено достигане на терапевтичните цели.

Безспорен и много бърз е ефекта при повлияване на болка от различен произход. Изключителен ефект има и при повлияване на спастични състояния, свързани със заболявания и травми на централната нервна система. Прилага се с отлични резултати при различни травми на меките тъкани, костите и ставите.За това свидетелства и факта, че е широко използван при възстановяването на професионални спортисти след преживени травми и наранявания, като скъсява времето на възстановяване с 2/3 спрямо обичайното за случая.

Терапевтичните възможности на апарата покриват широк набор увреждания и заболявания от сферата на ортопедията, ревматологията и неврологията. Отлично средство за профилактика на рисковете и усложненията от продължително обездвижване, за засилване на мускулатурата и подобряване на храненето на тъканите. Терапията със SIS безпроблемно може да се съчетава с всички останали методи на физиотерапия и рехабилитация.

Противопоказания, непозволяващи прилагането на SIS:

  1. Наличие на пейсмейкър и други метали в тялото (изкуствени стави, остеосинтезен материал);
  2. Активно кървене в последния месец, склонност към кървене;
  3. Онкологични заболявания;
  4. При бременни;
  5. При деца.

Цена на 1 процедура – 30.00 лв.

За нас, екипа на МЦ Победа Варна няма невъзможни неща!!! Доверете ни се!!!

Победете болката в Медицински Център Победа Варна !


ЛИМФЕН ДРЕНАЖ

Лимфен дренаж – това е въздействие върху меките тъкани на тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Лимфният дренаж позволява да се премахнат застоялите явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта, с натрупването на излишни килограми и с появата на болестите. Задържането на течности се съпътства от такива патологически състояния, като увеличение на артериалното налягане, възпаления и алергии, хормонални нарушения, например хипотериоз и предменструален синдром, грешни диети и интензивно физическо натоварване. С течение на времето това довежда до развитие на отоци, подуване на лицето и образуване на торбички под очите, излишни килограми, целулит и развитие на верикозна болест на краката.

Лимфният дренаж ефективно работи с плътно застоялите тъкани и подкожно-мастните тъкани, карайки лимфната система активно да извежда натрупаните течности и шлаки, което довежда до постепенно намаляване на целулитните образования,нормализация на микроциркулацията и обмена на веществата в тъканите. Субективно това се усеща като приятно чувство на лекота и отпускане на всички тъкани след първата процедура на лимфен дренажа. Курс от около 10 процедури /между 8 и 15/ позволява в значителна степен да се премахне целулита, да се облекчи венозната недостатъчност, да се премахнат отоците и повяхването на кожата в която и да е част на лицето и тялото. Всичко това на практика се явява и профилактика против стареенето. 

Процедурата резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Води до промяна в контура на тялото, силуетът става по-фин, а проблемните, отекли зони биват разтоварени.

Препоръчва се при тежест и умора в краката в резултат на нарушено кръвообръщение и отоци по крайниците, както и при целулит и затлъстяване.

За кого е подходяща терапията?

  1. За хора, които се нуждаят от лимфен дренаж и детоксикация на тялото си.
  2. Хора, които биха желали да подобрят външния вид (контурите) на тялото/бедрата си.
  3. Хора с целулит и излишни килограми, с нарушена обмяна на веществата в организма.
  4. Хора, изпитващи дискомфорт, умора или задържане на течности.
  5. Хора, имащи проблем с нарушено кръвообращение или нуждаещи се просто от тонизиращ масаж.

Процедурата трае 30 минути, много е приятна и осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма. Води до усещане за лекота, облекчаване на тежестта в краката. Движите се лесно и леко, чувствате се по-слаба и стегната, без отоци и болки в краката.

Поради естеството на процедурите, необходимо е да си носите удобна тениска и/или тънко клинче.

Цена на една процедура : 10 лв. - 30 мин.